pátek 2. září 2011

Valašské muzeum v přírodě


Druhý den dovolené na Valašsku jsme po doporučení věnovali prohlídce skanzenu. Nejdříve jsme se podívali do "Dřevěného městečka". Tam nám počasí zase tolik nepřálo, bylo většinou zataženo a díky tomu se mohou zdát snímky jaksi ploché, i když jsem se snažil o nějaké to vylepšení. V místní hospůdce, která fungovala jsme ochutnali pohanku. Osobně na luštěniny moc nejsem, ale jelikož tam byl špek, nebylo to tak špatné :-) Také pohanku dělají na sladko, s trnkami (pro Čechy švestky).

Po městečku odnesla naší návštěvu "Mlýnská dolina". To se mi dost líbilo. Je to ukázka řemeslných staveb a jak už je podle názvu zřejmé, šlo hlavně o mlýn, kovárnu, pilu a lisovnu na lněný olej. Prohlídka se děje s průvodcem a dokonce uvidíte stroje v provozu.

Nakonec jsme vzali ztečí "Valašskou dědinu". To už slunce pálilo jako divé. Tenhle okruh je dost rozlehlý, doporučuji si na něj vyčlenit dostatek času. Všechno projít jsme samozřejmě nestihli, jednak nás tlačil čas a i únava z chození sem tam se začínala hlásit o slovo.

Výlet to byl zajímavý, rozhodně je v městečku na co se koukat. Kdo by toužil po více informacích, zdroj je například tady: http://www.vmp.cz/

Valašské muzeum v přírodě

Žádné komentáře:

Okomentovat