úterý 2. července 2013

Jana


Nadpis by taky mohl znít "první vážnější portrétování". I když to vážnější nejspíš není přesné. Zkrátka začátkem března, sakra jak ten čas letí, jsme měli trochu času a než vysedávat po vinárnách navrhl jsem malé focení. Jednak rád zkouším nové věci a hlavně by byla škoda propásnout možnost mít takovou charismatickou modelku před objektivem. Stačilo k tomu pár stativů, na Aukru koupené čínské systémové blesky a jeden softbox s malým reflektorem. Mrkněte jak se nám to podařilo.


Jana

4 komentáře:

  1. Moc pěkné fotky! Portrétování není jednoduchá věc - sama jsem to ještě nezkoušela a tyhle tvoje fotky se mi moc líbí :) A modelka má velmi příjemný vzhled a na fotkách jí to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky. Studiové focení je taková příjemná změna, Hlavně když je venku hnusně. Je to dost jiné focení než venku. Člověk si najednou může hrát se světlem jak chce, záběr opakovat podle libosti, v tomhle je to super. Ale nasvítit modelku levnými blesky, tak jak si to představuješ, může být problém. Každopádně dobrá zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  3. Spolupráce modelky je velice důležitá, což je jasné. Obdivuji tě, že se pouštíš do portrétů, Lafi, to je hodně náročné focení, ale tobě se docela daří. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zjistil jsem že to opravdu není lehké. Jednak potřebuješ zkrotit světlo, a potom vyzrát nad trpělivostí modelu. Jinak to bude na fotkách vidět, opravdu ano. Na druhou stranu je to výzva, a když se povede je to super! :-)

      Vymazat